Een zeer geslaagde 3de Dijle-Zennedag te Kraainem op 14 oktober 2022 met een 100-tal geïnteresseerde deelnemers én een vliegende start voor het strategisch project ‘Leve(n)de Woluwe’ waarin tal van partners zich engageren om de riviervallei terug in ere te herstellen!

We maakten op de Dijle-Zenne dag van de gelegenheid gebruik om alvast wat reclame te maken voor de Waterdagen in maart 2023. Want water (be)leef je! En zo kunnen de ideeën al beginnen borrelen..

Verschillende inspirerende voorbeeldprojecten laten alvast zien wat er mogelijk is in dit sterk verstedelijkt gebied en vormen een belangrijke basis voor de verdere uitbouw van het blauwgroene netwerk van de Woluwe.

In de voormiddag kwamen de aanwezigen meer te weten over de geschiedenis, de toestand en de toekomstplannen voor de Woluwe, zowel in Vlaanderen als in Brussel.

In de namiddag werden drie recent gerealiseerde inspirerende projecten bezocht. Sprekende voorbeelden die de meerwaarde van samenwerking op het terrein illustreren.

Mede dankzij studiewerk en aanleg van de Woluwekoker in Belini kan verdere openlegging van de Woluwe finaal gerealiseerd worden. Lees hier meer over het voorbereidende werk dat in LIFE Belini gebeurde samen met de Vlaamse Milieumaatschappij.