Een zeer geslaagde 3de Dijle-Zennedag te Kraainem met een 100-tal geïnteresseerde deelnemers én een vliegende start voor het strategisch project ‘Leve(n)de Woluwe’ waarin tal van partners zich engageren om de riviervallei terug in ere te herstellen!

We maakten op de Dijle-Zenne dag van de gelegenheid gebruik om alvast wat reclame te maken voor de Waterdagen in maart 2023. Want water (be)leef je! En zo kunnen de ideeën al beginnen borrelen..

Verschillende inspirerende voorbeeldprojecten van de VMM, VLM en de gemeenten Kraainem, Machelen, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem en Zaventem laten alvast zien wat er mogelijk is in dit sterk verstedelijkt gebied en vormen een belangrijke basis voor de verdere uitbouw van het blauwgroene netwerk van de Woluwe. Meer info over het strategische project lees je hier.

Mede dankzij studiewerk en aanleg van de Woluwekoker in Belini kon de openlegging in Kraainem finaal gerealiseerd worden. Lees meer hier over het voorbereidende werk dat in LIFE Belini gebeurde samen met de Vlaamse Milieumaatschappij.