Donderdag 12 september kwamen de verschillende partners van het Belini-project samen om hun ervaringen en resultaten van de voorbije maanden uit te wisselen. Ook onze auditors van NEEMO en EASME waren van de partij in Tubeke.

De traditie wil dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dat bleek ook deze keer het geval. Hoewel de zon ’s ochtends al uitnodigend naar ons keek, brachten we de voormiddag door in het gemeentehuis van Tubeke. Daar bekeken we even hoe ver we nu staan in ons project en wat onze gemeenschappelijke werkpunten, problemen en mogelijke oplossingen zijn.

Zo hadden we het onder andere over hoe onteigeningsprocedures in de verschillende gewesten verlopen en over de ontwikkeling van een nieuw model dat ons moet helpen om de goede ecologische toestand van een waterloop te bereiken. Heel wat stof tot nadenken en discussie dus.

In de namiddag bekeken we dan wat Belini in de praktijk betekent. Onze partner SPW DGO 3 nam ons mee naar hun tijdelijke natuurlijke overstromingsgebied op de Coeurq. Dit gebied werd eerder dit jaar aangelegd en trad in het voorjaar al in werking. De komende jaren zal de biodiversiteit en de ecosystemen hier verder gemonitord worden.

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden