De editie 2021 van de Fiere Rivieren campagne zal plaatsvinden, ondanks de huidige omstandigheden. De campagne wil bijdragen aan een beter waterbewustzijn. Want water is van iedereen, voor iedereen. Water moet je voelen, zien en beleven!

De campagne richt zich op activiteiten die coronaproof kunnen doorgaan, volgens de huidige maatregelen. Er gaan een tiental activiteiten door over de drie gewesten (een audiowandeling rond water in Leuven, bezoeken van natuurlijke overstromingsgebieden, fietstochten en wandelingen over de grenzen heen…). Vanuit je bubbel of online zal je dus de Fiere Rivieren kunnen beleven. Fiere Rivieren - Rivières Fières campaign movie

We starten de campagne met tags aan de rioolputjes, ‘Hier begint de zee’ en het bijhorende campagnefilmpje (foto rechts). Wij willen graag dat mensen zo fier zijn op hun rivieren dat ze er extra zorg willen voor dragen en dus niets in die rioolputjes gooien. Want vaak leiden die putjes immers naar de waterloop.

De bedoeling is dat mensen er zich bewust van worden dat ze zelf ook een rol hebben om bij te dragen aan propere waterlopen en zee. Iedereen kan daar in zijn of haar dagdagelijkse activiteiten een invloed op hebben! Hiermee campagne willen we bijdragen aan een algemeen beter waterbewustzijn.

Fiere Rivieren laat je  kennismaken met de mooiste plekjes langs onze waterlopen. Sommige activiteiten tonen je hoe lokale ingrepen een echt WoW-effect hebben op de natuur dankzij een betere waterkwaliteit en biodiversiteit!

Meer info en het programma vind je op onze campagnepagina