Maar liefst 138 deelnemers zakten op 22 november af naar het Cultuurcentrum van Mechelen voor de tweede Dijle-Zennedag.

Vanuit LIFE Belini waren we uiteraard ook aanwezig op deze belangrijke dag voor ons projectgebied. Het was een zeer geslaagde en goedgevulde editie, die startte met een introductie in het Integraal waterbeleid en de gebiedsvisie in opmaak rond Dijle en Zenne. Aansluitend gaf Orion een toelichting bij het charter voor de interbestuurlijke samenwerking voor de open ruimte in het Mechels Rivierenland.

Tijdens de welverdiende koffiepauze konden de bezoekers de verschillende standen bezoeken op de infomarkt, waar we ook met het Belini-project van de partij waren. Nadien volgden in de voormiddag nog boeiende inspiratiesessies over durven kiezen voor open ruimte, water als hefboom voor het landschap, en  natuur tot in de kern.

Tot slot van de voormiddag ondertekenden alle partners van het strategisch project ORIOM het charter voor de interbestuurlijke samenwerking voor de open ruimte in het Mechels Rivierenland. In de namiddag konden de diverse realisaties in de praktijk bekeken worden. De fiets-, wandel- en boottochten onder een stralende zon maakten de dag compleet!