Eén van de mooie activiteiten in onze Fiere Rivieren-campagne in ongetwijfeld de audiowandeling in Diest. In het prachtige stadje Diest, kunnen mensen een waterrijke audiowandeling van ongeveer 8,5 km uitvoeren, waarbij ze aan zes bijzondere haltes mogen stoppen en daar interessante verhalen luisteren. We gingen dan ook graag zelf even op stap.

De stad Diest is echt zeer aantrekkelijk, tussen groene landschappen, waterlopen die binnen de stad zijn, mooie gebouwen… Het is echt een genot voor de ogen!

We hebben veel geluk gehad, het was lekker weer wanneer we de wandeling hebben uitgevoerd. De waterlopen stonden echt heerlijk in het zonnetje! We begonnen vanaf de Citadel, waar we iemand zijn ontmoetten die dezelfde wandeling ging maken. Fijn om iemand te ontmoeten in het kader van een activiteit van deze campagne!

Dankzij de luisterverhalen aan de verschillende haltes ontdek je echt veel meer over de openlegging van de Demer, de grondwaterwinning Zichem Vinkenberg, de hermeandering, de vistrap… Je kan de verhaaltjes gemakkelijk luisteren door de QR-codes te scannen die op de plakkaatjes staan.

Tussen sommige haltes zijn de afstanden toch wel aanzienlijk, de wandeling is dus meer geschikt voor geoefende stappers. Al is eigenlijk ook wel mogelijk om de fiets te nemen. De paden zijn doorgaans vrij goed berijdbaar.

Het was echt een zeer luchtige en aangename audiowandeling waar we de stad Diest hebben ontdekt, en heel wat bijleerden over de Demer!