Eén van de mooie activiteiten tijdens (en na) de Fiere Rivieren-campagne is de wandelzoektocht in de Alsembergse Beemd. In dat mooie natuurpark kunnen mensen een wandeling van ongeveer 1,5 km uitvoeren. Dankzij een toffe woordzoeker ontdekken ze waarom dit gebied zo bijzonder is geworden voor natuur en mens. We gingen zelf ook op stap!

We begonnen de wandelzoektocht aan het Lambiekcentrum in Alsemberg waar we gemakkelijk op een grote parking gratis kunnen parkeren. Vanaf daar hebben we de paddenstoelen in het park gevolgd! Aan elke halte zijn er één of meerdere woorden die we terug moesten vinden in een woordzoeker.

Het natuurpark is echt zeer prachtig, je ziet er mooie landschappen en heel wat waterlopen. Het zonnetje scheen wat dan ook aangenamer is!

De route en de woordzoeker kan je gemakkelijk downloaden en dan printen op de website van de Vlaamse Landmaatschappij. De afstanden tussen de haltes zijn niet lang, de wandeling is dus geschikt voor families met kinderen, voor ongeoefende wandelaars…

De oplossing van de woordzoeker kan je achteraf mailen naar de Vlaamse Landmaatschappij en kans maken op een leuke LIFE Belini gadget, wat leuk meegenomen is!