Beschrijving

Op zondag 21 april is het erfgoeddag. Het thema voor 2024 is ‘thuis’. Je weet het misschien of niet, maar over het kasteelpark Isque valt er rond dit thema heel wat te vertellen. Het park is als het ware een thuis voor alle kinderen van basisschool ‘t Kasteeltje. Laten we ook het vroegere jachtpaviljoen niet vergeten. Het was dé thuis voor de hoveniers van het kasteelpark.
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) maakte de ruïne vrij van klimop en bomen. De herstelde poel krioelt terug van leven. Amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders houden van het zonlicht op hun nieuwe thuis. Ook de zeldzame kever het vliegend hert vindt dankzij de geplaatste broedstoven weer een weg naar het kasteelpark.

Naast inspanningen voor natuur en erfgoed, realiseerde de gemeente samen met de VLM en de school nog tal van andere maatregelen in en rond het kasteelpark. Kom je ze ontdekken op zondag 21 april 2024? Onze poort staat voor je open.

 

PRAKTISCH

Je bent welkom aan het kasteelpark Isque op zondag 21 april 2024 van 14 tot 17u30. Inschrijven is niet nodig. Aan de VLM-infostand krijg je meer info over de verschillende activiteiten. De gemeente Overijse trakteert op een drankje na het officieel gedeelte.
Je wandelt of fietst op je eigen tempo. Onderweg geven we hier en daar meer uitleg over het project. Ook voor kinderen hebben we heel wat in petto.

Als je vragen hebt, mail dan naar ijsevallei@vlm.be.

 • calender
  Datum:

  21 apr

 • time
  Tijd:

  14:00 - 17:30

 • Pin
  Locatie:

  Overijse 3090
  Waversesteenweg 41

 • euro
  Prijs:

  Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

Partners