Beschrijving

Doorkruis het Brussels Gewest en ontdek het water in al zijn vormen.

Ontdek ook de actoren en operatoren op watervlak, aan de hand van enkele werken waarvoor zij verantwoordelijk zijn en enkele lopende projecten voor de opwaardering van deze hulpbron in de stad.

Tijdens deze tocht, die u zo dicht mogelijk bij u thuis kunt beginnen, ontdekt u de regentuinen van de gemeente Vorst, het Moeras van Wiels waar binnenkort schitterende inrichtingsprojecten gepland zijn, het Eiland Sint-Helena in Anderlecht met zijn collectieve moestuinen, en de Paepsemlaan met zijn promenade langs de Zenne. Aan de andere kant van de laan ziet u ook het nieuwe tijdelijke overstromingsgebied en de fauna en flora die er onderdak vinden, voordat u op weg gaat naar de parken en vijvers van de Pedevallei, waar momenteel dynamische opwaarderingsprojecten worden uitgevoerd. De tocht leidt u ook door het Wilderbos en zijn plekjes die uitnodigen tot avontuur, en langs de Cognassier-waterweg via de Groene Wandeling. Tot slot kunt u ook meer te weten komen over twee waterbeheerstructuren: het stormbekken van Broek en de schalenfabriek waarmee Vivaqua zelf schalen kan produceren voor de renovatie van de bestaande riolen.

Ontdek deze wandeling via Routeyou. Scan onderstaande QR code en kom terecht op het parcours van de wandeling. Meer informatie over de bezienswaardigheden krijg je door er op te klikken.
Je kan er voor kiezen om de wandeling rechtstreeks op jouw smartphone te volgen (zorg er voor dat jouw batterij genoeg geladen is) of om deze op voorhand af te printen.

 • calender
  Datum:

  15 mrt - 28 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Vorst 1190
  Rue Auguste Lumière -

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

Partners