Beschrijving

Doorkruis het Brussels Gewest en ontdek het water in al zijn vormen.

Ontdek ook de actoren en operatoren op watervlak, aan de hand van enkele werken waarvoor zij verantwoordelijk zijn en enkele lopende projecten voor de opwaardering van deze hulpbron in de stad.

Vanaf het Riolenmuseum ontdekt u het nieuw aangelegde Fontainasplein met zijn regenwaterbeheer en het Zennepark dat boven de overdekte rivierbedding ligt in de Masuiwijk. Deze route leidt u vervolgens naar het waterzuiveringsstation Noord en de werf voor de openlegging van een deel van de Zenne*, na het Moeraske te hebben doorkruist – het enige moerasgebied in de vallei dat vandaag nog bewaard is gebleven en een prachtig natuurreservaat vormt, rijk aan fauna en flora. Als u naar de stad terugrijdt langs het kanaal – waarbij u mogelijk grote aalscholvers, reigers of kwikstaarten kunt spotten – kunt u een zeer aangenaam stuk van de Groene Wandeling volgen door het Sobieskipark en het Koning Boudewijnpark, via het Moeras van Jette en de Sijsjesvijver, en zo naar het Riolenmuseum. Als u deze tocht op 21 maart plant, voorzie dan wat tijd voor deze laatste halte. Het museum komt die dag immers naar buiten met ludieke en gevarieerde activiteiten.

*De werf ‘Zenne Noord’ zal alleen op zondag 21 en 28 maart van 10 tot 17 uur toegankelijk zijn voor het publiek. Buiten deze data raden wij u aan om van het Moeraske terug te rijden naar de Van Praetbrug en de bordjes van de Groene Wandeling te volgen om zo snel terug op het vervolg van de route uit te komen. Aarzel echter niet om deze interessante locatie virtueel te ontdekken in de app, samen met de video over de werking van het waterzuiveringsstation.

Ontdek deze wandeling via Routeyou. Scan onderstaande QR code en kom terecht op het parcours van de wandeling. Meer informatie over de bezienswaardigheden krijg je door er op te klikken.
Je kan er voor kiezen om de wandeling rechtstreeks op jouw smartphone te volgen (zorg er voor dat jouw batterij genoeg geladen is) of om deze op voorhand af te printen.

 • calender
  Datum:

  15 mrt - 28 mrt

 • time
  Tijd:

  Hele dag

 • Pin
  Locatie:

  Stad Brussel 1000
  Anderlechtse Poort (het Riolenmuseum) -

 • euro
  Prijs:

  €Gratis

Deelnemen

Bijkomende informatie

Partners